Massa Coral

Va ser fundada l’any 1906, de manera simultània a la fundació del centre català a la ciutat de Mèxic: l’Orfeó Català de Mèxic. Al principi es tractava d’un cor exclusivament masculí, i així va continuar sent fins l’any 1939, quan amb l’arribada de l’allau d’exiliats catalans com a conseqüència de la Guerra Civil a l’estat Espanyol, va esdevenir un cor amb dones i homes i va arribar a tenir més de vuitanta cantants.

Va ser llavors quan va viure la seva època de màxima esplendor i va oferir concerts als més importants teatres de Mèxic. En la seva segona etapa els directors de la Massa Coral de l’Orfeó Català de Mèxic van ser Narcís Costa-Horts, Baltasar Samper, Enric Gimeno, Josep Montfort, Martha Garcia Renart, Jaume Rodamilans, Lupita Campos, Gabriel Saldivar, Lluís Merino, i Paúl Aguilar de Azcué, que n’és l’actual director.

El seu repertori inclou música catalana, música culta, llatinoamericana i mexicana, entre d'altres gèneres. Cada any es presenta en concerts en dies remarcables com la diada de Sant Jordi, el dia la Verge de Montserrat i per la Diada Nacional de Catalunya.

Les seves actuacions s'han desenvolupat al llarg dels anys als principals teatres i sales de concerts del país com al mateix Orfeó Català, al Palacio de Bellas Artes, a la sala Netzahualcóyotl i moltes més seus, i fins i tot també ha ofert gires al llarg de República Mexicana.

Ha presentat obres completes com la Cantata 29 de Bach, el Glòria RV 589 de Vivaldi, Carmina Burana de Carl Orff, el Te Deum de Verdi, les Danses Polovetsianes de Borodin, El Pessebre de Pau Casals i el Miserere Mei Deus de Allegri, en la que va ser l’estrena de la peça a Mèxic.

El grup és obert a totes aquelles persones afeccionades a la música coral, amb assajos cada dimarts i dijous de 8 a 10 del vespre.